Festőművész

Schatz Zoltán a realista figuratív festőművészek közé tartozik. Olajjal festett alkotásaiban elsősorban a klasszikus és akadémista stílusjegyek tükröződnek, többek között az itáliai firenzei iskolában elsajátított tanulmányok meghatározó és jellemző hatásainak eredményeként. Alkotásainak fő témái emberábrázolás központúak, képeit dinamikus színek uralják, epikus üzenetű, nagyméretű kompozíciós látványba foglalva. Munkásságában, a festészet és szobrászat mellett központi szerepet tölt be a rajz. Rajzait jellemezi a kidolgozott csiszolt technika, könnyed vázlat jellegű hatásokkal keverve, így létrehozva az elegánsan laza harmonikus látványt.

Más művészeti műfajban szerzett képzettségének köszönhetően és alkotói szabadságával élve más képzőművészeti területeken is jelen van, mint a szobrászat, a freskó…

www.schatzzoli.hu 

oldalon tovább követhető az írás. A weboldal  /Tanítás/ menü pont alatt, a kurzusokkal és képzéssekkel kapcsolatosan további ismertető és képi információt szolgáló anyag található, tájékoztatás a következő programok témájával és egyéb hasznos információk.

Tanulmányok:

1994 –  Accademia di Belle Arti Di Firenze- ASC ’Libera Accademia di Arti,  corsi di disegno e pittura – (Festészet szak) MA. Italy

1999 –  Festő/ Restaurátor   (Cabinet MNAC- Cerdanyola Art Museum .de Catalunya, Cerdanyola de Valles)

2001- 2003   NN. Galeria  08008.Barcelona / LiviArt Studio  .C/ Tapineria 9.Barcelona

2005- től: fügétlen szabadfoglalkozású festőművész

Egyéb művészeti tevékenységek:

2007- Art’Mada EU.- Art’s and Artists művészeti platform tagja

2010- től a MÚOSZ- Magyar Újságírók Országos Szövetségének, művészeti  szakosztályának tagja.

Munkái megjelentek kiadványokban, publikációk, illusztrációk, karikatúrák, képregények és különböző digitális médiumok formájában.

2010- ben SCHATZ STÚDIÓ RAJZISKOLA megnyitása.

A képzés fő irányvonala a Firenzei Akadémia – realisztikus/ figuratív módszertana   (Florance, Classical Arts Methodes).

2014- Benczúr Csoport és alkotó műhely tagja

2016- ban DIGIT’ART’S STÚDIÓ- Vizuális Digitális Média.Web Design és Látványtervezés – stúdióvezető

3D Digital’Art Graphic Designer – oktató

Vendégtanárként több rajziskola, oktatási intézmény, látvány stúdió, képzőművészeti csoport és kulturális szervezet felkérésére tart rajz, festészet, szobrászat és grafikai kurzusokat.